vlag

Sabzi Polo ba Mahi

vlag

Dit gerecht is ingezonden door Henry Arends, met dank. Een gerecht uit Iran, vanuit vluchtelingenwerk Oosterhout aan hem verstrekt.


KEUKENGEREI:

Grote braadpan met deksel
Kookpan
Theedoek

INGREDIňNTEN:

4 moten kabeljauw
500 gr. rijst
2 aardappelen
1/2 bosje peterselie*
1 bos koriander*
zout, peper en paneermeel
1 dunne prei*
4 takjes dille*
kerrie
3 teentjes knoflook*
2 limoenen
safraan
een beetje suiker
olie/ boter

BEREIDING:

Vis paneren met paneermeel, kerrie, zout en peper en dan bakken in de boter of olie. Opdienen met limoen, koriander en knoflook. De ingrediŽnten met een * snijden, door elkaar roeren en apart houden. De rijst koken totdat deze bijna gaar is. Olie in de pan met een 1/2 kopje water verhitten. Op de bodem van de pan de schijfjes aardappels leggen. Om en om verder vullen met de rijst en de ingrediŽnten *, die je nog apart had staan. Om de deksel een theedoek doen en afsluiten. Na 10 minuten het vuur helemaal laag en dan 20 minuten zachtjes doorkoken. Safraan en een mespuntje suiker oplossen in een 1/2 kopje water. De rijst serveren en enkele eetlepels rijst door de safraan mengen en het mengsel over de andere rijst doen. (Dit geeft een feestelijk gezicht!!). Dit gerecht eten met groene salade en groenten in het zuur.
EET SMAKELIJK!