vlag

Babi ketjap

vlag

Een lekker varkensvleesgerecht. Veelal ook bij chinees restaurant verkrijgbaar, maar vergis u niet: zelfgemaakt smaakt absoluut beter!


IngrediŽnten:
500 gr. varkensvlees 5 sjalotten 2 teentjes knoflook
1 rode lombok 2 theel. gemberpoeder (djahe) zout
peper 1/2 citroen (sap) mespunt suiker
2 eetl. ketjap

Bereidingswijze:
Het vlees in dobbelsteentjes snijden. De sjalotten, knoflook, lombok en djahe heel fijn snipperen of kneuzen, en samen met het zout, de peper, het citroensap, de suiker en de ketjap het vlees insmeren. Het geheel in een wadjan met wat water zacht koken, op een middelgroot vuur.
Zo nodig telkens een beetje heet water toevoegen en laten doorsudderen op een klein vuur, totdat het vet (reuzel) van het vlees te zien is.
Eventueel op smaak maken met nog wat ketjap.
SELAMAT MAKAN!