vlag

Goeleh van lamsvlees

vlag

Een apart lamsvleesgerecht, dat door de bijzondere kruidencombinatie zijn kenmerkende smaak krijgt.


IngrediŽnten:
500 gr. lamsvlees 5 sjalotten 2 teentjes knoflook
2 ontpitte lomboks 1 theel. ketoembar 1/2 theel. djinten
2 theel. asem of citroenzuur 15 peperkorrels 1 theel. djahe
1/2 theel. laos 1 theel. koenir/koenjit/curcuma wat anijskorreltjes
3 ŗ 4 flintertjes foelie 1/2 theelepel kaneel
2 eetl. olie 1/2 blok opgeloste santen mespunt suiker
wat zout

Bereidingswijze:
Snij het vlees in stukken. De kruiden, BEHALVE de foelie, kaneel en anijs, kneuzen. Alle kruiden - dus ook de foelie, kaneel en anijs - in de olie fruiten, het vlees eraan toevoegen en goed omroeren. De opgeloste santen erbij doen, daarna het zout en de suiker.
Op zacht vuur in 45 - 60 min. stoven en vaak omroeren, niet laten aankoeken of droog laten worden. Zo nodig telkens beetje water toevoegen.
Als het vlees gaar is, mag men al roerende op een iets hoger vuur droog laten worden, tot de olie eruit komt.
SELAMAT MAKAN!