vlag

Nasi oelam

vlag

Lekker pittige nasi.

IngrediŽnten:
400 gr. rijst 2 uien 2 teentjes knoflook
1 eetl. katjang bras 1 eetl. ikan terie 1/2 eetl. teroeboek
4 eieren 1/2 komkommer 1 lombok
2 dl. dikke santen 1 djeroek-peroetblad 1/2 theel. zout
1/4 eetl. djinten 3/4 eetl. ketoembar 1/4 eetl. serť
1/2 theel. trassi kemangiblaadjes (of peterselie)

Bereidingswijze:
Kook de rijst met santen, djeroek-peroetblad en zout. snij uien, knoflook en lombok zeer fijn. Vermeng 1 eetl. uien en de knoflook met de overige kruiden en bak dit mengsel met de andere ingrediŽnten, behalve de eieren, de komkommer en kemangiblaadjes. Schep de helft hiervan door de rijst. Maak van de eieren een omelet, snij deze in reepjes en garneer hiermee en met het overgebleven mengsel de rijst. Garneer de rijst met plakjes komkommer en kemangiblaadjes.
SELAMAT MAKAN!