vlag

Nasi Keboelie

vlag

Lekkere variatie op de traditionele nasi, met rundvlees

IngrediŽnten:
400 gr. rijst 300 gr. rundvlees 60 ml. olie
50 gr. boter 1 kruidnagel 1/4 nootmuskaat
stukje foelie 1/4 theel. kardemom zout
kemangiblaadjes

Bereidingswijze:
Week de rijst 2 uur in water. Kook het vlees gaar en bewaar de bouillon. Bak het vlees in de olie bruin. Smelt de boter in een pan en voeg de geweekte rijst toe. Giet zodra de boter door de rijst is opgenomen de bouillon op de rijst, tot de rijst twee vingers onder staat. Voeg de overige ingrediŽnten, behalve de kemangiblaadjes, aan de rijst toe. Kook daarna de rijst totdat deze bijna droog is, neem de helft eraf en voetg het vlees toe. Bedek het vlees met de rest van de rijst, voeg de rest van de bouillon toe en kook alles samen tot de rijst gaar is. Garneer de rijst met de kemangiblaadjes.
SELAMAT MAKAN!