![]() |
Sajoer sambal Gòddòk |
![]() |
Pittig soepje met boontjes en garnalen
Ingrediënten:
400 gr. boontjes
1 grote ui
4 teentjes knoflook
25 gr. gepelde garnalen
100 gr. blimbing asem
50 gr. tempé
olie
1/2 theel. laos
1 groene lombok
4 kemiries
1 theel. trasi
zout
1 theel. ketoembar
4 dl. santen
1 rode lombok
Bereidingswijze:
Snij boontjes, ui, knoflook en lombok klein. Bak ui en knoflook met laos in de olie bruin
en voeg daarna de lombok toe. Pof de kemiries even droog in een pan, snij ze dan klein en
vermeng ze met trasi, zout en ketoembar. Roer er een paar eetl. santen door. Voeg dit mengsel
bij de ui. Schep de rest van de santen erdoor. Vermeng de kleingesneden boontjes en de bimbling
asem met de garnalen, de tempé en het asemwater. Alles samen gaar laten worden.
SELAMAT MAKAN!