vlag

Sajoer sambal Gòddòk

vlag

Pittig soepje met boontjes en garnalen

Ingrediënten:
400 gr. boontjes 1 grote ui 4 teentjes knoflook
25 gr. gepelde garnalen 100 gr. blimbing asem 50 gr. tempé
olie 1/2 theel. laos 1 groene lombok
4 kemiries 1 theel. trasi zout
1 theel. ketoembar 4 dl. santen 1 rode lombok

Bereidingswijze:
Snij boontjes, ui, knoflook en lombok klein. Bak ui en knoflook met laos in de olie bruin en voeg daarna de lombok toe. Pof de kemiries even droog in een pan, snij ze dan klein en vermeng ze met trasi, zout en ketoembar. Roer er een paar eetl. santen door. Voeg dit mengsel bij de ui. Schep de rest van de santen erdoor. Vermeng de kleingesneden boontjes en de bimbling asem met de garnalen, de tempé en het asemwater. Alles samen gaar laten worden.
SELAMAT MAKAN!