vlag

Babi Merah

vlag

Lekker maar wel heel pittig varkensvleesgerecht voor bij de rijsttafel

IngrediŽnten:
500 gr. varkensvlees 4 tenen knoflook 1 grote ui
olie of reuzel 8 lomboks 3/4 theel. laos
1/4 theel. sereh 1 theel. trasi 2 theel. asem (zonder pit)
zout 200 ml. dikke santen

Bereidingswijze:
Snij het vlees in stukjes. Snij de lomboks in de lengte door, haal de zaadjes eruit. Snij ui en knoflook zeer fijn. Kook de lomboks even op, wrijf ze fijn en vermeng ze met de trasi, ui, knoflook en de andere kruiden. Bak het kruidenmengsel in olie of reuzel en doe het vlees erbij. Roer zodra het vlees begint te bruinen de santen erdoor en laat het op het vuur staan tot de saus dik wordt en het vlees gaar is.
SELAMAT MAKAN!