vlag

Brasato Di Manzo Alla Giardiniera

vlag

Italiaans gerecht: Gevuld rundvlees van de tuinierster

IngrediŽnten:
1 kg runderlappen 2 eetl. mosterd 1 ui
2 wortelen 1 klein stuk knolselderij Een beetje Look
1 kopje geraspte kaas 2 eieren Peterselie
100 gr rauwe ham 1 theel. nootmuskaat 1/2 kopje olie
1 kopje rode wijn 1/4 l vleesbouillon 1 blikje gepelde tomaten
1 kopje bloem

Bereidingswijze:
Snij in de runderlappen een tasje, leg het op een werkvlak en bestrooi met peper en zout. Het tasje van binnen inwrijven met mosterd. Groenten schoonmaken, was-sen en fijn snijden. Ham in kleine blokjes snijden, look fijnhakken deze ingrediŽnten met kaas, eieren en gehakte peterselie in een kom mengen, op smaak brengen met peper en zout en nootmuskaat, het vlees hiermee opvullen en dichtnaaien. Wentel het vlees door de bloem. Verhit olie in een braadpan en braad het vlees rondom aan. Met rode wijn blussen en daarna vleesbouillon erbij gieten. Tomaten met sap door een zeef bij de saus doen. Met deksel op de pan bij matige hitte ongeveer 2 uut laten stoven. Voor het opdienen op smaak afmaken met peper en zout Hierbij serveer je gestoofde groenten en 'al dente' gekookte spaghetti
EET SMAKELIJK!