vlag

Tiramisu

vlag

Het bekendste en volgens mij lekkerste Italiaanse nagerecht.

IngrediŽnten:
6 eidooiers 100 gr. suiker 580 gr. mascarpone
3 eiwitten 2 kopjes sterke espresso 2 eetl. Marsala of Brandy
24 lange vingers of Savoiardi cacao en/of puur chocoladeschaafsel

Bereidingswijze:
Sla de eidooiers met de suiker tot alle suiker is opgelost en een lichtgele kleur is bereikt. Voeg de mascarpone toe en meng tot een stevige massa. Sla de eiwitten stijf in een aparte kom en meng deze voorzichtig met de mascarpone/eigeel massa. Voeg evt. een beetje Marsala toe tot dat je het net proeft. Meng de koffie met de rest van de drank en gebruik dit mengsel om de lange vingers in te weken. Leg een laag lange vingers in een ovenschaal, bedek deze met het ei/mascarpone-mengsel en bestrooi met cacao en/of chocoladeschaafsel. Dit herhalen tot alle lange vingers op zijn. Tenminste 4 uur in de koelkast zetten.
EET SMAKELIJK!