vlag

Rijstevlaai

vlag

Lekkere echt limburgse vlaai. Uit nl.culinair

IngrediŽnten voor de vlaai:
300 gr. bloem 20 gr. gist 20 gr. suiker
250 ml. melk 150 gr. boter

IngrediŽnten voor de vulling:
1 liter rijstepap 3 eieren 150 gram basterdsuiker

Bereidingswijze:
Maak van de ingrediŽnten voor de vlaai een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste toe. Leg het deeg in een doek en laat dit 15 a 20 minuten rijzen, deeg plat slaan zodat alle lucht er uit is en nu uitrollen en in de ingevette vlaaiplaat leggen.

Maak dan de vulling: Splits de eieren, voeg het eigeel bij de pap, klop het eiwit stijf met de basterdsuiker en meng alles. Doe de vulling op de bodem en bak 20-25 min. in een voorverwarmde oven van 250 graden C. (Heteluchtoven 200 graden C.)
EET SMAKELIJK!