vlag

Wild Zwijn

vlag

Als je van Wild houdt, is dit een aanrader. Zorg wel voor een goed stuk wild, liefs door een kennis geschoten of bij een vertrouwde poelier (raar eigenlijk, wild bij een poelier).

Ingrediënten:
Mooie stukken wild zwijn uien wortels
selderij salie rozemarijn
laurier rode wijn olijfolie
knoflook tomatensaus zwarte peper (vers gemalen)
zout

Bereidingswijze:
Week mooie stukken wild zwijn in koud water, en ververs het water elke paar uur, tot het niet meer rood kleurt. Hak enkele uien, wortels en selderij en neem wat salie, rozemarijn en een laurierblad. Droog het vlees en marineer het in een glazen schaal met de groenten en kruiden (die samen battuto heten) en een glas rode wijn en marineer dit 12 uur. Laat het uitlekken en verwijder de marinade. Giet een flinke laag olijfolie in een pan met zware bodem, voeg het vlees en een minimale hoeveelheid water toe, en laat het op het vuur "sjirpen als een krekel". Voeg een verse hoeveelheid battuyo toe (maar niet teveel rozemarijn) en wat gehakte knoflook. Laat dit minstens 1 uur stoven, tot de uien onderin de pan beginnen te karameliseren. Voeg een glas rode wijn toe, roer er wat (zelfgemaakte) tomatensaus door en breng het op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Stoof het geheel tot het vlees heel zacht is en roer regelmatig. De saus wordt vrij dik. Haal het vlees uit de saus en hak de dikke saus fijn. Leg het vlees weer in de saus en warm het vlak voor het eten op.
EET SMAKELIJK!