vlag

Servische witte bonensoep

vlag

Deze maaltijdsoep uit de Balkan is een weer eens wat andere maaltijdsoep. Lekker!

IngrediŽnten:
250 gr. mager dobbelsteentjesspek 3 uien 2 rode paprika's
een paar teentjes knoflook 2 potten of blikken witte bonen 3 eetl. tomatenpuree
3 eetl. selderij peper, zout en cayennepeper.

Bereidingswijze:
Neem de dobbelsteentjes spek en bak ze goudbruin in olie, voeg de grof gesnipperde uien toe en laat 5 minuten zachtjes bakken, doe er de gesnipperde rode paprika's en de zeer fijn gesnipperde knoflook bij. Een paar keer omscheppen. Vul aan met de witte bonen (incl. het vocht) en de tomatenpuree. Ongeveer 3/4 liter kokend water er bij. 20 Minuten tegen de kook aanhouden en dan met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk bonen plat drukken tegen de wand van de pan. Roer vervolgens de fijngehakte selderij door de soep en laat nog tien minuten zachtjes koken. Maak af naar smaak met peper, zout en eventueel cayennepeper.
EET SMAKELIJK!