|  
 Eendeborst met saus  |  
 
            | 
     
Lekker wildgerecht, uit nl.culinair, van Tonny. De braadtijd is afhankelijk van de grootte van de eendeborst, houd dat goed in de gaten, anders wordt het vlees te droog.
Ingrediënten:
      
          
           
                                
1 eendeborst 
                
zout en peper
                
boter
            
     
          
           
                                
beetje jenever
                
200 ml. fond blanc
                
200 ml. rode port
            
     
Bereidingswijze:
De vetkant van de eendeborst inkerven tot een ruitjespatroon, het vlees inwrijven met zout en peper, in boter aan beide 
kanten in ongeveer 15 min.(afhankelijk van de dikte van de filet) bruin, van binnen nog rose, bakken, vlees in 
aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Intussen de saus maken: braadvet afblussen met de jenever, aanbaksels losroeren, 
fond blanc en rode port toevoegen, inkoken tot de helft, zeven, monteren met boter. Eendeborst in schuine tranches snijden, 
op voorverwarmd bord, saus rondom en een beetje erover schenken.
EET SMAKELIJK!