vlag

Roti met kip- of lamsvlees

vlag

Traditioneel Surinaams gerecht.

IngrediŽnten:
300 gr. kip- of lamsvlees 2 teentjes knoflook 2 kopjes water
1 ui 2 eetl. olie 2 eetl. kerrie massala
1 theel. aji no moto (of ve-tsin) 1-2 bouillonblokjes 6 middelgrote aardappelen
1 afgestr. eetl. tomatenpuree kouseband witte kool
2 gepelde hardgekookte eieren evt. halve peper zout naar smaak

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Aardappelen schillen en in stukken snijden, kouseband in stukjes van ong. vier cm snijden; witte kool in dunne reepjes snijden; eieren koken

Bereiding:
Fruit de ui, peper en knoflook in de olie, het vlees toevoegen en bakken tot het vlees enigszins gaar wordt. Daarna de massala, tomatenpuree en de aji-no-moto toevoegen en een paar minuten meefruiten. De aardappelen, kouseband en witte kool toevoegen en het geheel goed omscheppen. Na circa drie minuten het water, bouillonblokje(s) en daarna de eieren erbij doen en zachtjes laten koken, totdat de jus de gewenste dikte heeft.
EET SMAKELIJK!