vlag

Courgette met truffel

vlag

Lekker vegetarisch hoofdgerecht, door het verwerken van truffel een heerlijk verfijnd gerecht. De courgette met bloem eraan is niet overal even gemakkelijk te krijgen, maar bij een goede groenteboer misschien op bestelling, of anders bij een tuinder.

Ingrediënten:
100 gram courgette 1 eetl. Béchamel (bloem, boter en melk) 1 eiwit
8 courgettes met de bloem eraan 1 glas droge witte wijn 4 eetl. room
50 gr. witte truffel boter peper
zout

Bereidingswijze:
Snijd de courgette in schijfjes, kook die even en zet ze met een klontje boter op het vuur om ze droog te laten worden. Werk ze dan door een zeef. Roer ze door de béchamel, doe er peper en zout bij en schep ten slotte het stijfgeklopte eiwit erdoor. Vul de bloemen van de courgettes voorzichtig met deze vulling en laat de courgettes met de bloem en al in 15 min. gaar stomen. Kook intussen de witte wijn, voeg de room toe, laat die een paar minuten koken, breng de saus op smaak met peper en zout, en schaaf de truffel erin. Roer de saus goed door en schep (nappeer) hem over de courgettes.
EET SMAKELIJK!