vlag

Geflambeerde Garnalen

vlag

Lekker (bij)gerecht van oosterse origine. Om het gerecht niet te duur te maken gaan we uit van ongepelde garnalen van de markt, maar als u iets meer te besteden heeft kan er ook gebruik worden gemaakt van gamba's.

IngrediŽnten:
400 gr. gekookte noorse garnalen (ongepeld) 1 bosje verse koriander 3 bosuitjes
3 teentjes knoflook 1 verse rode peper 1 citroen
2x2x6 cm. verse gemberwortel 2 eetl. honing 2 eetl. stemgembersap
1 pollepel "drank naar smaak" 2 theel. vissaus (toko) 1 scheutje witte wijn
beetje olijfolie

Bereidingswijze:
Snijd de koriander, knoflook, en bosui grof. De rode peper evt. ontpitten (minder pittig, doe ik dus niet), doormidden en dan in halve ringetjes snijden. De gemberwortel in heel kleine blokjes snijden. Garnalen afspoelen. Verhit een laagje olijfolie in een koekepan. Fruit hierin de bosui, voeg daarna achtereenvolgens toe: knoflook, rode peper, gember en koriander. Roer door en houd even op hoog vuur. Voeg nu de garnalen toe. Doorroeren tot deze warm zijn, ong. 5 minuten. Giet intussen de drank (kan alles zijn van 40% of meer) in de pollepel en houd deze boven een vlam (gas of waxine) tot deze dampt, steek aan met vlam of lucifer en giet de (brandende) drank voorzichtig in de pan met garnalen. Laat rustig uitbranden en roer daarna weer goed door. Voeg vervolgens toe: honing, gembersap, vissaus en witte wijn en laat even goed doorwarmen en een beetje indampen. Serveer op voorverwarmd bord, snipper nog wat verse koriander eroverheen en vergeet vooral de servetjes, of nog chiquer, warm citroenwater niet.
EET SMAKELIJK!