vlag

Vis met brood

vlag

Heel simpel maar lekker ovengerecht. Als ik vis met brood hoor, moet ik altijd meteen denken aan het bijbelverhaal van de wonderbare spijziging. Dit gerecht gaat uit van dezelfde ingrediŽnten, maar wordt in een oven bereid.

IngrediŽnten:
300 gr. kleine broodblokjes 3 eetl. olijfolie 1 kabeljauwfilet (800 gr.)
grof zeezout peper 2 eetl. droge witte wijn

Bereidingswijze:
Leg de kabeljauwfilet in een ovenschaal (lichtjes met olie besmeerd). Bestrooi met vers gemalen peper en grof zeezout en besprenkel met wijn en olijfolie. Meng de broodblokjes met olijfolie en verdeel ze over de vis. Zet de vis een kwartiertje in de oven bij 220įC tot de kruimelkorst mooi goud/bruin gekleurd is en de vis nŤt gaar is (de gaartijd van de vis is een beetje afhankelijk van de dikte van de filet).
EET SMAKELIJK!