vlag

Carpaccio

vlag

Traditioneel Italiaans voorgerecht. Lekker als appetizer. Genoemde hoeveelheden zijn per persoon, maar het is gemakkelijk te vermenigvuldigen voor meerpersoons-porties.

IngrediŽnten voor de Carpaccio:
3 plakjes rauwe ossenhaas 1/2 zakje gemengde sla 1 1/2 eetl. rode wijnazijn
1 1/2 eetl. olijfolie 1 theel. pesto 2 theel. geroosterde pijnboompitten
2 theel. kappertjes 2 theel. verse basilicum geraspte parmezaanse kaas

IngrediŽnten voor de dressing:
4 eetl. azijn 1 1/2 eetl. rode wijnazijn 1 mespuntje mosterd
1/2 eetl. honing of suiker peper

Bereidingswijze:
Klop van de ingrediŽnten voor de dressing een sausje, meng dat heel goed door elkaar.
Verdeel de sla (probeer ook eens wat ruccola te pakken te krijgen, lekker en decoratief) over een plat bord en drapeer er de plakjes ossenhaas over.Verdeel de carpaccio-dressing gelijkmatig over het geheel en garneer met pijnboompitten, kappertjes, een toefje basilicum en eventueel wat Parmezaanse kaas.
EET SMAKELIJK!