Meatloaf
|
Traditioneel Amerikaans gerecht, rechttoe-rechtaan. Door Jo in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
2 eieren
50 ml. koffiemelk
4 sneetjes (oud)brood
1 ui
4 takjes peterselie
750 gram rundergehakt
2 theel. zout
1/2 theel. peper
boter voor het invetten
Bereidingswijze:
Klop de eieren en de koffiemelk los in een grote kom. Verkruimel het brood, korstjes verwijderen. Week het brood in het
eimengsel (ca. 5 min.). Snipper de ui en hak de peterselie. Prak het brood fijn met een vork. Doe alles bij het gehakt en
kneed alles goed door elkaar.
* Controleer de smaak *
Vorm een langwerpig-gehaktbrood. Vet een cakevorm (24 cm.) in en doe het gehaktbrood erin. Strijk de bovenkant glad.
Afdekken met aluminiumfolie. Verwarm de oven op 175 graden. Plaats de vorm op een rooster en bak in ongeveer 70 minuten in
het midden van de oven gaar. Verwijder na 40 min. de aluminiumfolie. Laat het gehaktbrood 10 min. rusten
EET SMAKELIJK!