vlag

Cowboy Rice Salad

vlag

Dit recept komt uit nl.culinair en is daar geplaatst door Frank Hanssen, die er zelf bij post:
"Naar mijn mening een aanrader voor iemand die van lekker en gemakkelijk eten houdt. Uit: Sheila Lukins USA Kookboek, ISBN 3-8290-5211-1. Oorspronkelijke titel: USA Cookbook.
Een beetje promoten van het kookboek zodat we geen moeilijkheden krijgen: Sheila Lukins is redacteur van het tijdschrift Parade en schreef reeds meerdere kookboeken. Haar autoriteit op culinair gebied is in de Verenigde Staten onomstreden. (aldus op de achterkant van het boek)."
Het is een recept voor 6 personen.

IngrediŽnten:
220 gr. peultjes 1 kleine ui 1 eetl. olijfolie
200 gr. langkorrelige witte rijst snufje chilipoeder snufje kurkuma
kaneelstokje (1-2 cm lang) 875 ml. ontvette kippenbouillon zout en versgemalen zwarte peper
2 theel. fijgeraspte limoenschil 75 gr. rode paprika 120 gr. gekookte limaboontjes
120 gr. gekookte kidneybonen 120 gr. kipfilet 1 pittig gekruid rookworstje
2 eetl. gehakte verse koriander 125 ml. limoendressing partjes limoen

Bereidingswijze:
Haal de peultjes af, snipper de ui, kook de kipfilet en het rookworstje en snijd deze in stukjes. Breng een pan water aan de kook en blancheer de peultjes 2 minuten. Doe ze in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken. Fruit de ui al roerend 10 minuten in de olijfolie in een zware steelpan op laag vuur. Roer rijst, chilipoeder, kurkuma en kaneel erdoor. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst met het deksel op de pan in 20 minuten gaar. Roer de rijst los met een vork en doe hem in een kom. Breng hem op smaak met zout, peper en limoenrasp. Schep de peultjes, paprika, limabonen en kidneybonen erdoor.Voeg kip en worst toe. Schep de salade voorzichtig om met limoendressing (olie, kuiden naar smaak, limoensap, goed kloppen) en koriandergroen. Proef en voeg zo nodig een snufje van het een of ander toe. Geef de partjes limoen erbij.
EET SMAKELIJK!