vlag

Geroosterde bietjessalade

vlag

Aparte salade, zeer geschikt bij de bbq, door Manon in nl.culinair geplaatst.

IngrediŽnten:
4 bietjes 3 teentjes knoflook 1 ui
1 tomaat 5 takjes verse koriander 1/2 theel. komijnpoeder
1/2 theel. kerriepoeder 1 eetl. azijn 3 eetl. olijfolie
1 mespunt suiker zout cayennepeper

Bereidingswijze:
Kook de bietjes in circa 30 minuten, in de schil, gaar. Maak ondertussen de dressing. Pers de knoflook. Pel de ui en snipper fijn. Snijd de tomaat heel klein. Hak de koriander fijn. Meng alle ingrediŽnten samen en breng het geheel op smaak met zout en cayennepeper. Kwast de bietjes in met olijfolie. Leg ze circa 10 minuten, regelmatig keren zodat alle kanten het rookaroma op kunnen nemen, op de barbecue. Haal de bietjes van de barbecue, pel ze en snijd ze in dikke plakken. Leg de bietjes in een schaal en overgiet ze met de dressing.
EET SMAKELIJK!