vlag

Flensjes met citroenroom

vlag

Lekker nagerecht, fris en zoet. Door Felicia in nl.culinair geplaatst, door mezelf (met de Cointreau) nog feestelijker gemaakt.

Ingrediënten:
100 gr. bloem melk 2 eieren
250 ml. crème fraîche sap van 3 citroenen 4 takjes munt
1 eetl. honing poedersuiker 30-50 ml. Cointreau

Bereidingswijze:
Roer de bloem met de eieren in een grote kom. Doe de likeur er beetje bij beetje bij, en daarna de melk tot een redelijk dun beslag is verkregen. Zorg dat de klontjes er zoveel mogelijk uit zijn geroerd. Giet dan het beslag door een zeer fijne zeef in een andere kom. Smelt de boter, laat een beetje afkoelen en roer dit door het beslag. Zet het beslag minstens 2 uur afgedekt in de koelkast.
Meng de crème fraîche met het citroensap en de honing. Laat dit in de koelkast 2 uur staan.
Beslag nog even doorroeren, en in kleine koekenpan (ingevet en heet) flensjes bakken (ong. 2 eetl. beslag per flensje). Strooi op ieder bord wat poedersuiker. Leg vervolgens op elk bord een flensje. Daarop een mooie schep crème fraîche. Klap het flensje half dicht en garneer met het takje munt.
EET SMAKELIJK!