vlag

Linecke pecivo (Tsjechische Kerstkoekjes)

vlag

Een recept voor lekkere gevulde koekjes, van Joke Versteegt, die het recept van een Tsjechische vriendin kreeg. Zij schrijft: "Voor de Kerst worden daar altijd dozen koekjes gebakken, die dus heel lang bewaard worden. Het zijn een soort 'op elkaar geplakte zandkoekjes' met vulling."

IngrediŽnten voor de koekjes:
420 gr. meel 280 gr. boter 140 gr. suiker
1 pakje vanillesuiker 2 eieren
IngrediŽnten voor de vulling:
60 tot 120 gr. suiker 1 ei 1 kleine eetl. melk
3/4 theel. oploskoffie 2 theel. cacaopoeder

Bereidingswijze:
Doe de ingrediŽnten voor de koekjes in een kom en kneed het met koele hand door elkaar tot gelijkmatig deeg. Druk het deeg op het aanrecht uit en rol het uit tot niet te dikke lap. Druk er vormen uit. Van alle vormen een even aantal, dit i.v.m. vullen. Bak de koekjes midden of net boven het midden van de oven op stand 3 of 4. (140-160 graden). Ze zijn gaar als ze goudbruin zijn of bijna goudbruin.
Meng de ingrediŽnten voor de vulling door elkaar. Besmeer de koekjes als ze koud geworden zijn. Doe ze dan per 2 op elkaar. Ook met jam i.p.v. de pastavulling erg lekker!
EET SMAKELIJK!