vlag

Tarte aux figues fraÓches (Bretonse vijgentaart)

vlag

Heerlijke taart met verse vijgen, die hier aan het eind van de zomer redelijk verkrijgbaar zijn. Een recept van Wouter v.d. Berg uit nl.culinair.

IngrediŽnten voor het deeg:
200 gr. bloem mespunt zout 100 gr. suiker
4 eidooiers 1 theel. vanille-extract 125 gr. boter
IngrediŽnten voor de vulling:
250 gr. suiker 1 lt. rode wijn de schil van 1/2 citroen
1 kg. verse geschilde vijgen 150 gr. rode bessengelei

Bereidingswijze:
Maak van de ingrediŽnten voor het deeg een korstdeeg, laat dit afkoelen, rol het uit en bekleed een ingevette bakvorm (28-30 cm.). Bak dit "blind" (met hulpvulling) in 20-25 min. op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Meng de suiker met de wijn en de citroenschil, breng dit aan de kook. Pocheer de vijgen hierin gedurende 15-20 minuten en schep ze er dan uit. Kook dan de stroop in tot 250 ml. Haal de citroenschil eruit, haal van het vuur en roer de bessengelei erdoor. Strijk een laagje over de korst, doe de vijgen erin en bestrijk met de rest van de stroop.
EET SMAKELIJK!