vlag

Romige komkommersoep

vlag

Lekker soepje, door Anja in nl.culinair geplaatst.

IngrediŽnten:
250 gr. aardappels 1 1/2 komkommer 100 ml. witte wijn
2 (kippen)bouillontabletten zout & peper 125 ml. slagroom (1/8 lt.)

Bereidingswijze:
schil 1 komkommer, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. De halve komkommer schillen en in plakjes snijden (ong. 3 mm.) Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe 900 ml. water, de wijn en de bouillontabletten in een grote pan en breng aan de kook. Aardappels en komkommerblokjes toevoegen. Met deksel op pan 20 min zachtjes laten koken. Soep pureren. Op smaak brengen met peper en zout. In een andere pan ruim water met zout aan de kook brengen, hierin plakjes komkommer 2 min laten koken. In zeef afgieten en onder koud stromend water laten afkoelen, goed laten uitlekken. Slagroom en uitgelekte komkommerplakjes door de soep roeren.
EET SMAKELIJK!