Gudeg nangka
|
Dit recept is door Barbara in nl.culinair gezet. Nangka is te krijgen bij de toko, het is een soort vrucht (Jackfruit).
Ingrediënten:
2 blikken jonge nangka
6 kippepoten
6 eieren
tahoe
santen
5 teentjes knoflook
3 rode uien
laos
sereh
kemirie(pasta)
2 theel. ketoembar
3/4 theel. jinten
1/2 theel. pala
salamblad
suiker
zout naar smaak
Bereidingswijze:
Laat de nangka uitlekken. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze. Maak de uien, knoflook en alle andere kruiden
fijn, behalve de sereh. Maak er een kruidenpapje van. Verdeel de tahoe in 8 stukken en frituur die goudgeel. Neem
vervolgens een grote ruime pan en plaats de nangka op de bodem met de eieren er omheen en de tahoe erop. Doe er dan het
salamblad, de sereh en laos op en bedek het met de kippepoten. Kook de santen samen met de andere kruiden op in een
andere pan onder voortdurend roeren. Giet het dan langzaam in de andere pan. Leg de deksel erop en laat op zacht vuur
+/- 1 uur koken.
EET SMAKELIJK!