vlag

Aardappel-abrikozensalade

vlag

Een van de vele aardappelgerechten, ingestuurd door J.Dam. Dit is een salade voor 2 personen.

IngrediŽnten:
700 gr. geschilde, vrij vastkokende aardappelen 500 gr. goed rijpe abrikozen 250 gr. Leidse kaas
4 lente-uitjes 1 eetl. witte wijnazijn 6 eetl. olie
peper, zout 1 eetl. fijngehakte koriander

Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. en kook ze in ca. 8 min. in water met zout gaar. Dompel intussen de abrikozen tien tellen in kokend water, trek de velletjes eraf en verwijder de pit (of laat de abrikozen uitlekken). Snijd de abrikozen in parten en de kaas in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Klop in een grote schaal een sausje van de azijn, de olie en wat peper en zout. Laat de aardappelblokjes uitlekken en meng ze direct door het sausje. Laat de smaken iets intrekken. Meng de abrikozen, de lente-uitjes en de blokjes kaas erdoor en bestrooi de salade met koriander.
EET SMAKELIJK!