beignet

Appelbeignets van Djook

beignet

Appelbeignets volgens recept uit het beroemde kookboek van de "Haagse Huishoudschool", mij toegezonden door Djook, een internet-kennis.

IngrediŽnten voor ca. 25 stuks:
ca. 6 appelen, bijv. reinetten 225 ml. koude melk * (***) 150 gr. zelfr bakmeel ** (***)
3 gram zout poedersuiker of suiker en kaneel frituurvet of olie

Bereidingswijze:
* De melk is aan te vullen met een ei, gebruik dan 50 ml. melk minder.
** Het zelfrijzend bakmeel kunt u vervangen door bloem met 5 gr. bakpoeder.
*** U kunt ook in plaats van melk bier gebruiken, gebruik dan bloem zonder bakpoeder.

De appelen boren, schillen en in plakken snijden.
De olie warm maken.
Een beslag maken van zelfrijzend bakmeel of bloem gemengd met bakpoeder met 150 ml. melk, of 100 ml. melk en 1 ei en zout, het beslag verdunnen met de rest van de melk en het beslag dadelijk gebruiken.
Hiervoor de appelplakken door het deeg halen en ze bakken in juist dampende olie tot ze gaar en bruin zijn.
De beignets laten uitlekken en bestrooien met poedersuiker of met een mengsel van suiker en kaneel.
EET SMAKELIJK!