vlag

Pecan-Pie

vlag

Dit recept komt van Soesjes pagina
die mij liet weten dat dit een recept was dat zeker niet op mijn site mocht ontbreken. Bij deze dus.

IngrediŽnten voor de bodem:
200 gram bloem 150 gram boter 80 gram witte basterdsuiker
1 eidooier snufje zout

IngrediŽnten voor de vulling:
100 gram suiker 70 gram boter 250 ml light corn syrup*
snufje zout 3 eieren 150 gram gehalveerde pecan-noten

Bereidingswijze:
Zorg dat de boter voor de bodem op kamertemperatuur is. Kneed alle ingrediŽnten voor de bodem en bedek de bodem ermee. Zorg dat de hele binnenkant van de vorm bedekt is, inclusief de randen. Knip een stuk bakpapier iets ruimer dan de vorm (gebruik een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede) leg deze over de bodem en vul hem met steunvulling. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten iets onder het midden van de oven op 200įC (elektrisch). Ondertussen smelt je de boter voor de vulling, en mix je alle ingrediŽnten voor de vulling, behalve de noten. Als de bodem uit de oven komt, haal de steunvulling en het bakpapier eraf, roer het mengsel nog even goed door (de suiker zakt snel naar de bodem) en schenk het mengsel erop. Bedek dan het mengsel met de noten. Bak hem ongeveer 30 tot 40 minuten op 200įC (elektrisch) in het midden van de oven. Als de bovenkant te donker dreigt te worden, leg er dan een stuk aluminiumfolie op. Hij is klaar als de binnenkant van de taart niet meer vloeibaar is. Test dit door er voorzichtig mee te schudden. Als hij nog erg 'drilt' moet hij er nog even terug in. Als de pie klaar is, laat hem dan nog even een paar uur afkoelen, anders is de bodem nog erg zwak en valt hij makkelijk uit elkaar. De pecan pie wordt koud gegeten.

*Corn syrup is een typisch Amerikaans product en is moeilijk in Nederland te verkrijgen. Via bovenstaande site van Soesje kun je haar mailen voor verkoopadressen.
Eet smakelijk