vlag

AppelweeŽn

vlag

Lekker Zwitsers recept, ingezonden door Yvonne de Roode. Zij heeft familie in Zwitserland, en miste Zwitserse recepten op mijn site.
Als er nog meer recepten komen, maak ik een eigen pagina voor Zwitserland, dus:
Inzenden s.v.p. ;-)

IngrediŽnten:
10 plakjes bladerdeeg 2 kg. appels kaneel
zoetstof of zuiker 3 eieren 3 eetl. custard
2 eetl. gemalen noten veel geklopte slagroom

Bereidingswijze:
Vet de bakplaat van de oven in. Doe daarop de plakjes bladerdeeg, netjes naast elkaar leggen en de naadjes dicht maken.
Dan met een vork hier en daar gaatjes prikken.
Strooi de noten er overheen (als u niet van noten houdt of er allergisch voor bent, laat ze dan weg).
Schil de appels, snijd ze in partjes en bestrooi ze met kaneel en suiker (of zoetstof) naar smaak. Leg ze netjes naast elkaar op het notenmengsel/het deeg.
Bak de taart in 25-30 min. in een voorverwarmde oven op 250 graden. Houd het in de gaten, taart mag niet echt bruin worden, moet wel goed garen.

Tijdens het bakken klopt u de eieren, kaneel, suiker en custard tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de taart en laat nogmaals 25-30 minuten bakken, nu wel bruin laten worden.
Intussen de slagroom met wat suiker kloppen, en de appelweeŽn warm serveren met koude slagroom. Smullen!
Eet smakelijk