vlag

Bolognaisesaus

vlag

Recept ingestuurd door Ronald , die ervan zegt:
Dit recept van een Italiaanse vriendin van mij is echt voortreffelijk.

IngrediŽnten:
350 gr. rundergehakt 150 gr. kippenlevertjes 1 blik gepelde tomaten
100 ml. rode wijn 4 eetl. (50-60 ml) olijfolie 1 ui
1 teentje knoflook italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
Doe de kippelevertjes in de blender en maal ze goed fijn. Doe de olijfolie in een ruime pan en verhit deze tot een goede baktemperatuur, kippenlevertjes en het gehakt erin doen en al bakkend prakken met een vork, vers gemalen peper en zout toevoegen naar smaak, eveneens knoflook en ui er bij doen en nog even mee laten fruiten. Gepelde tomaten samen met de rode wijn toevoegen, op smaak brengen met intaliaanse kruiden (marjolijn, thijm, basilicum oregano) en afgedekt op een laag vuurtje zachtjes laten koken tot men een dikke saus bekomt (min. 1 1/2 uur) en klaar.
Deze saus kan zowel voor allerlei pasta (spaghetti) als voor lasagna gebruikt worden.
Groeten van Robert.
Eet smakelijk