vlag

Gekarameliseerde witlof

vlag

Dit is een heerlijk geraffineerd bijgerecht, lekker bij een feestmenu zoals ons Kerstmenu 2006.

IngrediŽnten:
4 stronken witlof 8 plakjes ontbijtspek 50 gr. boter
200 ml. kippenbouillon 1 eetl. bruine basterdsuiker zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en snijd ze daarna in de lengte door. Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper en wikkel om elke helft een plakje spek. Bak telkens twee helften in een beetje boter, met de opengesneden kant onder zodat deze mooi kleurt. Leg alle helften naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met de suiker. Giet de bouillon in de schaal, dek af met aluminiumfolie en zet hem 15 min. in de oven. Haal de folie eraf en laat de groente nog 5 min. bruin worden in de oven.
Eet smakelijk