vlag

Grote Knuppeltjestaart

vlag

Taartrecept, ingestuurd door Suzanne Degroote, de naam komt van de vormpjes die je in de taart zet.

Ingrediënten voor het deeg:
200 gr. bloem 50 gr. boter 1 ei
15 gr. gist 20 gr. suiker 100 ml. melk
Ingrediënten voor de vulling:
100 gr. bruine suiker 200 gr. bloem 100 gr. boter 1 zakje vanillesuiker 200 ml. melk 50 gr. suiker
Bereidingswijze:
Maak je gistdeeg, boter een grote vorm in en bak de taart blind (vullen met bruine bonen) 15 min. ong. 180 graden , ondertussen pap koken van melk, suiker en vanillesuiker, laat afkoelen, nu de boter, bloem en bruine suiker, mengen, vormen tot staafjes (knuppeltjes). Giet de pap in de taart vorm, daarop de knuppeltjes zet in oven laat bakken op 200 graden, 20 min. of tot vulling goed gestold is. Laat afkoelen en smullen maar.
Eet smakelijk