Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
SCONES

Een van oorsprong Engels baksel, in allerlei variaties, zowel zoet als hartig, te maken. Deze week het recept van de week omdat ze erg goed te gebruiken zijn bij een uitgebreide Paaslunch of -brunch.
In de nieuwsgroep nl.culinair gezet door Danuta: Bedankt!

INGREDIĖNTEN:

225 gr. zelfrijzend bakmeel
1 theel. bakpoeder
zout
snuf mosterdpoeder
50 gr. boter
80 gr. kaas
4 bosuitjes
150 ml. melk

VARIATIE:

zalmsnippers
gesneden gerookte ham

BEREIDING:

Meng bakmeel, bakpoeder, zout en mosterdpoeder door elkaar. wrijf hier de boter door. Doe nu de kaas en bosui erdoor. (Of een van de variatie-ingrediėnten). Voeg nu scheutje voor scheutje de melk toe, de hoeveelheid is minder belangrijk dan de consistentie van het deeg: met zo min mogelijk kneden moet een samenhangend zacht deeg ontstaan dat niet plakt.

werkblad bestuiven met wat bloem en deeg uitrollen tot ongeveer 1 cm. dik, en met een glas of uitsteker rondjes uitsteken (ongeveer 7 cm. doorsnede) Snel deegrest opnieuw vormen, uitrollen en uitsteken.

De scones in een voorverwarmde oven op 220 graden op een bakplaat (bakpapier) iets boven het midden in ongeveer 20 min. goudbruin bakken. Bij een elektrische oven wil een bakje kokend water onderin nog weleens helpen om breken van de bovenkant van de scones uit te stellen of zelfs te voorkomen.