Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
STOOF IN BIER

Vlaamse versie van stoofvlees, daar heet het vlaamse carbonade en wordt het het liefst gegeten met frietjes. Wij vinden het ook lekker met aardappelpuree en een groene groente.

INGREDI╦NTEN:

1 kg. runderriblappen
600 gr. sjalotjes
2 eetl. bloem
500 ml. bier (donker)
2 eetl. mosterd
1 eetl. bruine basterdsuiker
2 laurierblaadjes
200 ml. bouillon
takjes peterselie
olie en boter

BEREIDING:

Snijd het vlees in grote dobbelstenen. Pel de sjalotjes en snijd ze elk in 4-6 parten. Doe de bloem met zout en peper in een grote plastic zak en voeg de stukken vlees toe. Schud alles in de zak op en neer tot het vlees met een dun laagje bloem bedekt is. Verhit gelijke delen olie en boter en bak hierin in twee of drie porties het vlees rondom aan. Neem het met een schuimspaan uit de pan. Voeg eventueel wat extra olie en boter toe en fruit de sjalotten rondom aan in ongeveer 5 minuten. Blus af met het bier en los hierin de mosterd op. Voeg de stukken vlees toe met de bruine suiker en laurierblaadjes. Schenk een scheut water of bouillon in de pan en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag. Breek de stelen van de peterselie. Bind er een touwtje om en voeg het pakketje bij het vlees. Stoof het vlees in ca. 2,5 tot 3 uur gaar. Voeg tussentijds telkens een scheut bouillon toe. Neem de peterselie stelen uit de pan en hak de achtergehouden blaadjes grof. Bestrooi het vlees voor het serveren hiermee.