INGREDIËNTEN:
750 g lamsvlees
200 g gerookt (mager) spek in dobbelsteentjes
150 g cantharellen
80 gram roomboter
1 bosje peterselie
1 ui
1 teentje knoflook
1 theel. peper
snuf zout
1 theel. paprikapoeder
2 dl. water
250 ml. crème fraîche
2 eetl. bloem
| |
BEREIDING:
Lamsvlees in blokjes snijden en in 2/3 van de boter bakken, daarna gesnipperde ui toevoegen plus een teentje knoflook. De paprikapoeder toevoegen, 200 ml. kokend water bijschenken, snuf zout toevoegen. Met deksel op de pan 2 uur stoven.
Tegen het eind van de stooftijd de cantharellen schoonvegen en in stukjes snijden, de peterselie wassen en knippen, dan het spek in dobbelsteentjes in de rest van de boter uitbakken. Cantharellen en peper bij het spek in de pan en op laag vuur een kwartier stoven. Daarna bij het vleesmengsel in de stoofpan doen. Bloem zeven en met de crème fraîche door elkaar roeren. Dan door het vlees/spekmengsel roeren. Als laatste de geknipte peterselie erdoor en alles nog 5 minuten heet laten worden.
Serveren met aardappels (of puree) en rode kool.
Ook hetzelfde recept met rundvlees is erg lekker en iets minder machtig.
|