RECEPT VAN DE WEEK:
CHOCOLADE-RISOTTO

Een heel apart dessert, van Asian Delight

INGREDI╦NTEN:

150 gr. pure chocolade
180 gr. risotto
250 ml. slagroom
500 ml. melk
3 zakjes vanillesuiker
1 eetl. rum
1 theel. geraspte citroenschil
klontje boter


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg de rijst toe en roer goed door, blijf roeren en laat de rijst wat glazig worden. Doe de melk erbij en laat het ongeveer 10 minuten zacht koken. Begin hierna de slagroom toe te voegen, iedere vijf minuten een scheutje. De risotto neemt al het vocht op. Na een half uurtje heb je een lekkere 'lopende' risotto, stevige pap. Haal dit van het vuur en voeg de chocolade (min. 70% cacao) toe (in stukjes of grof geraspt). voeg de vanillesuiker, de rum en de citroenschil toe, roer door en laat vijf minuten in gesloten pan rusten.

Het is een heerlijk, machtig en calorierijk dessert voor de liefhebber van chocolade. Serveren in kleine porties, garneren met een blaadje munt.