RECEPT VAN DE WEEK:
AARDAPPELLASAGNE VAN SJE

Lekker, gemakkelijk en feestelijk bijgerecht. Uit de kookclub, van Sje.

INGREDIËNTEN:

5 aardappelen
1 courgette
1 aubergine
1 winterpeen
100 ml. olie
6 teentjes knoflook
150 ml. melk
200 ml. crème fraîche
150 gr. kruidenroomkaas
200 gr. gerookte zalm
3 eieren
zout en peper


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Maak de knoflookteentjes schoon en pers ze in de olie. Doe dit ruim tevoren, zodat de knoflooksmaak goed in de olie trekt.
Oven voorverwarmen op 190 graden, aardappels schillen en overlangs in dunne plakken snijden. Aubergine en courgette wassen en overlangs in dunne plakken snijden. Winterpeen schrappen en overlangs in dunne plakken snijden. Bedek een ovenplaat met bakpapier en sprenkel er wat van de knoflook-olie op. Snufje zout en peper strooien en bedekken met de wortelplakken. Weer olie sprenkelen, snufje zout en peper en de courgetteplakken erop leggen. Zelfde verhaal voor de aubergine- en aardappelplakken.
Op de aardappelplakken eindigen met de rest van de olie en weer peper en zout. Bakplaat 45 minuten in de oven. Melk in een pannetje warmen, en met geklutste eieren, crème fraîche en kruidenkaas al roerend een saus maken.
Ovenschaal invetten en de helft van de saus op de bodem verdelen. Helft van de plakken aardappelen en groenten erop verdelen, gerookte zalm erover verdelen, rest van de plakken aardappelen en groenten erover en eindigen met de rest van de saus.
25 minuten in de oven en klaar is de aardappellasagne. Het meest bewerkelijke aan dit recept is het snijwerk.