RECEPT VAN DE WEEK:
PAPRIKASOEP

Lekkere soep, ingezonden door J. Swevels

INGREDIËNTEN:

4 rode paprika's
2 uien
2 winterwortels
3-4 teentjes knoflook
halve knolselderij
100 ml. kippenbouillon
60 ml. olijfolie
verse bieslook
peper & zout
evt. crème fraîche


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Paprika's ontdoen van zaad en zaadlijsten, twee grof snijden, twee zeer fijn snijden. Uien schillen en snipperen, wortels schrappen en in kleine blokjes snijden, knoldelderij schoonmaken en ook in kleine blokjes. In een grote pan met dikke bodem olijfolie verhitten, alle groente behalve de fijngehakte paprika erin (de twee grof gesneden paprika's dus wel erbij) en even rondscheppen, daarna vuur laag, deksel erop en even stoven (5-10 minuten is lang genoeg). Kippenbouillon toevoegen, 100 ml. water erbij en met een staafmixer tot een gebonden soep fijnmaken. Aan de kook brengen, fijngehakte paprika toevoegen, 5 min zachtjes doorkoken en met peper en zout op smaak brengen. In een soepkom of diep bord serveren, gegarneerd met stukjes geknipte bieslook. Voor het lekker kan je er bij het serveren een schepje crème fraîche in doen, laat de gasten zelf doorroeren. Ziet er feestelijk uit.