Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
BARBECUE-RECEPTEN

Deze keer een drietal vegetarische gerechten voor op de barbecue. o.a. Ingezonden door Manon, maar de champignons zijn mijn eigen idee. Maak eens wat anders dan standaard vlees, saus, brood en salade...


GEVULDE TOMATEN

INGREDI╦NTEN:

4 stevige (tros)tomaten
50 gr. pinda's
100 gr. pesto
50 gr. verse parmezaanse kaas

BEREIDING:

Snijd de tomaten in de breedte doormidden. Rooster de pinda's in een droge koekenpan goudbruin. Hak ze fijn. Rasp de parmezaanse kaas. Stapel achtereenvolgens een theelepel gemalen pinda, een klein theelepeltje pesto en vervolgens een beetje geraspte parmezaanse kaas op de gehalveerde tomaat. Pak de tomaten een voor een in een stuk aluminiumfolie en leg ze op de barbecue tot de kaas is gesmolten.


KNOFLOOKCHAMPIGNONS

INGREDI╦NTEN:

4 grote champignons p.p.
knoflookolie
pesto

BEREIDING:

Maak de champignons schoon, haal het steeltje er voorzichtig uit, zodat de hoed heel blijft. klein schepje pesto in het hoedje, en geheel vullen met knoflookolie. kwartiertje laten intrekken (afgedekt in koelkast).
Op de bbq ongeveer 5 minuten grillen, evt. laatste minuut afdekken met folie (voorkomt uitdrogen). Bij (te) hete bbq kan het ook op folie gegrild worden.


BBQ-BANANEN

INGREDI╦NTEN:

4 bananen
25 gr. boter
25 gr. suiker
1 theel. honing
1 eetl. citroensap
1 eetl. rum

BEREIDING:

Laat de schil om de banaan zitten. Snijd de banaan in de lengte door tot op de schil aan de andere kant. De schil moet aan de andere kant heel blijven! Verdeel de boter, suiker, honing en het citroensap in de snede van de bananen. Verpak de bananen in folie. Leg de banaanpakketjes ongeveer 15 minuten op een matig hete barbecue zodat de suiker tijd heeft om te smelten en de banaan tijd om zacht te worden. Vouw de folie van de bananen af en schenk de rum erover. Tip: heerlijk met slagroom of vanille-ijs