RECEPT VAN DE WEEK:
FRISSE TOMATENSOEP 'AL POMODORO'

Zomerse variatie op een goedgevulde tomatensoep. Wij eten deze bij een buffetmaaltijd op een warme zomeravond.

INGREDI╦NTEN:

500 gr. zoete trostomaten
4 tenen knoflook
1 ui
olijfolie
tomatenblokjes (blik)
150 ml. witte wijn
verse basilicum
1 chiabatta-brood
zout en peper


www.assistme.nl advertentie
BEREIDING:

Tomaten ontvellen, in stukken snijden en pitjes verwijderen. ui en knoflook ontvellen en snipperen. In een ruime pan ui en knoflook zacht fruiten. Stukken tomaat toevoegen, enkele minuten al roerend fruiten. tomatenblokjes met vocht, witte wijn en 300 ml. water toevoegen. Zachtjes laten koken, ongeveer 15 minuten.Ondertussen de stukken tomaat met een houten lepel fijn drukken.
brood in kleine blokjes snijden en toevoegen, doorroeren en enkele minuten op laag vuur laten pruttelen. Pan van het vuur, gewassen en gescherude basilicum toevoegen. Een half uur laten staan, af en toe roeren. Op smaak maken met peper en zout, in een kom scheppen en rijkelijk besprenkelen met heel goede olijfolie. nog wat basilicum er overheen strooien en evt. wat geraspte of geschaafde (italiaanse) kaas.

Deze soep wordt dus niet heet, maar lauw gegeten. Zelfs koud is hij erg lekker, maar dan moet hij wel wat steviger op smaak worden gebracht.