INGREDIËNTEN:
250 gr.witte bonen (gedroogd)
50 gr. boter
100 gr. rauwe ham (blokjes)
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gr. parmezaanse kaas
flinke handvol Italiaanse kruiden
200 gr. kleine pasta
200 gr. sperziebonen
1 flinke courgette
Halve spitskool
klein blikje tomatenpuree
3 liter kippenbouillon
| |
BEREIDING:
Bonen nacht in de week zetten.
Boter in grote pan zacht uitbruisen. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (ontzuren). Rauwe ham, ui en knoflook (allebei gesnipperd) toevoegen en fruiten. Groente (allemaal in ongeveer even grote stukjes) toevoegen en meebakken (ongeveer 5 minuten). Blijf roeren. Kruiden toevoegen. Kaas toevoegen (geraspt). Geweekte bonen toevoegen. Goed roeren, en dan bouillon toevoegen. Aan de kook brengen, deksel erop en twee uur zacht laten doorkoken (petroleumstel). Af en toe roeren.Voor het opdienen de pasta toevoegen en meekoken tot beetgaar. Op smaak brengen met veel versgemalen peper en evt. zout.
Serveren met (zelfgemaakte) pesto en een goed, zelfgebakken brood. Schaaltje parmezaanse kaas erbij is ook erg lekker.
|