Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
PITTIGE POMPOENSOEP

Lekker seizoensgerecht.

INGREDI╦NTEN:


1 flinke pompoen
4 eetl. olie
2 courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
1/2 theel. rode peper
2 theel. kerriepoeder
1,5 liter kippenbouillon
500 ml. melk


BEREIDING:

Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten (bewaren) en snijd er maantjes van. Leg de maantjes in de oven (180 graden) en rooster ze daar 45 minuten. Intussen de courgettes schillen en in plakjes snijden. Dan de olie in een grote pan met dikke bodem verwarmen, de ui en knoflook snijden en even stoven. De peper en kerrie toevoegen en roeren.
De pompoenmaantjes uit de oven halen, het vruchtvlees uitscheppen en pureren (met een vork). Zorg voor ongeveer 1,5 liter puree. Als je teveel hebt, zorg dan dat de rest in maantjes blijft, smeer deze in met olijfolie en leg ze nog voor 20 minuten in de oven. Lekker bijgerecht.
Je kunt terwijl de pompoen in de oven staat, de pitten roosteren. Dat doe je door ze eerst goed af te spoelen en af te drogen, en ze daarna in een droge koekenpan te walsen. Pas op dat ze niet te donker worden. Daarna laten afkoelen. Pompoenpuree, courgette en kippenbouillon in de pan bij de ui en knoflook, aan de kook brengen en ongeveer 20 minuten zacht laten sudderen in een gesloten pan. Daarna met de staafmixer tot een gladde soep mixen. Proeven, nu kan je er nog wat aan doen als de soep te flauw is (en pompoen moet hoog op smaak worden gebracht).
Nu onder voortdurend roeren de melk in kleine beetjes toevoegen. Nog even doorwarmen en serveren met een handje geroosterde pompoenpitten er doorheen.