wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
ROERGEBAKKEN KRIELTJES, KERRIE EN GROENTE

Gemakkelijke en snelle roerbakschotel, vegetarisch

INGREDIËNTEN:

1 kg. krielaardappels
1 kg. verse roerbakgroente
2 zakjes natte kerrie
olijfolie


BEREIDING:

Gebruik geen voorgekookte krieltjes, maar verse. Dan trekt de kerriesmaak beter in de aardappels. Zorg voor natte kerrie, verkrijgbaar in de toko of betere supermarkt, bij de boemboes (kruidenmengsels).
Doe een beetje olie in een grote hapjespan, en verhit dit. Doe de kerrie erbij, en al omscheppend even fruiten. De aardappels toevoegen en enkele minuten omscheppen. Daarna vuur laag en deksel op de pan. 15-20 minuten laten pruttelen, onderwijl enkele malen omscheppen of -schudden.
Maak de wok heet, wat olie erin (pas op de rookmelder, bij ons moet ik die dan uitzetten). Daarna de aardappels toevoegen, en de roerbakgroente toevoegen.
Ik gebruik vers gesneden groente van de groenteboer. Een zakje vers kan ook, zelf snijden is natuurlijk nog beter. Neem voor dit gerecht geen diepvriesgroente, dat is duidelijk minder lekker, wordt zacht.
Een paar minuten op hoog vuur roerbakken. Zorg dat de groente knapperig blijft.
Direct opdienen. Lekker!