wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
ROMIGE RAAPSTELENSOEP

Het is er weer tijd voor: raapstelen. Heerlijke pittige groente, waar je geweldig soep van kunt maken.

INGREDIËNTEN:

400 gr. raapstelen
1 ui
50 gr. boter
125 ml. creme fraiche
250 gr. aardappels
100 gr. rauwe ham
800 ml. kippenbouillon
Zout&Peper


BEREIDING:

Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden. De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden, de rauwe ham in dunne reepjes snijden. In de boter de ui ca. 4 minuten zachtjes bakken. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand. Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is. Doe de raapsteeltjes erbij, laat ongeveer 3 minuten meekoken. Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de creme fraiche toe. Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.