wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
SALADE MET AARDBEIEN EN BRIE

Lekkere zomerse salade, voor een warme zomeravond. Lekker met vers stokbrood

INGREDIËNTEN SALADE:

200 gr. friseesla
100 gr. eikenbladsla
100 gr. rucola
250 gr. aardbeien
200 gr. roombrie
150 gr. cashewnoten (ongezouten)

INGREDIËNTEN DRESSING:

2 eetl. vloeibare honing
3 eetl. olijfolie
1 eetl. mosterd
1 eet. azijn
vers gemalen peper


BEREIDING:

Maak eerst de dressing (gewoon alles mengen, op smaak brengen en heel goed doorkloppen) en laat die een paar uur trekken, zodat de smaken aan elkaar kunnen wennen.
Sla wassen, goed uitslaan en in stukken verdelen. Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren. Brie in stukjes verdelen. In grote schaal sla met de dressing vermengen. Aardbeien, brie en noten erover verdelen. Serveren met stokbrood.

Als variatie is het lekker om de brie apart te houden en met een druppel honing even onder de gril te leggen. (Pas wel op dat het niet teveel smelt). Dan vlak voor het serveren een plak brie op de salade leggen.