wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
STOOFPOTJE MET SJALOTJES EN TOMAAT

Lekkere stoofpot, met hele sjalotjes en kerstomaatjes.

INGREDIËNTEN

500 gr. runderriblappen
250 gr. kerstomaatjes
10 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 laurierblaadjes
hacheekruiden (Verstegen)
bloem
boter
250 ml. rode wijn
1 bouillonblokje

ontbijtkoek
P&Z


BEREIDING:

Snijd het vlees in dobbelstenen (vrij groot) en doe het met een flinke schep bloem en hacheekruiden in een grote plastic zak. Bovenzijde dicht draaien en schudden zodat alle vleesdobbelstenen met het bloem-kruidenmengsel zijn bedekt.
Maak de sjalotjes schoon (heel laten). Was de kerstomaatjes. Pel de teentjes knoflook.
Neem een grote braadpan en braad het vlees bruin. Doe de sjalotjes erbij, blijf omscheppen. Knoflook erbij doen. Afblussen met de rode wijn. Bouillonblokje verkruimelen en toevoegen. Nert zoveel water erbij dat alles onder staat. De tomaatjes en laurierblaadjes erbij doen, voorzichtig omscheppen en deksel op de pan. Op heel laag vuur (petroleumstel) een paar uur laten sudderen. Verwijder dan de laurierblaadjes en leg vier dunne plakken ontbijtkoek bovenop. Even laten intrekken en dan doorroeren. Indien nodig op smaak brengen met zout en peper en serveren met aardappelpuree en rode kool, of met een grof brood en een groene salade.