wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
PADDESTOELENTAART

Lekkere quiche, gevuld met vooral champignons

INGREDI╦NTEN VOOR HET DEEG:

300 gr. zelfrijzend bakmeel
200 ml. creme fraiche
50 gr. boter
snuf zout
1 ei


INGREDI╦NTEN VOOR DE VULLING:

400 gr. roerbakgroente
300 gr. hamblokjes
500 gr. champignons
Peper en zout
Italiaanse keukenkruiden


INGREDI╦NTEN VOOR DE SAUS:

200 ml. creme fraiche
150 gr. geraspte kaas
3 eieren


BEREIDING:

Maak van het bakmeel, de creme fraiche, het ei en de boter, samen met een snuf zout, een soepel deeg. Kneed het even door, pak in in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Snijd alle groente en champignons fijn (keukenmachine mag). Houd wel een stuk of 15 kleine champignonhoedjes heel. Bak de hamblokjes in een pan met dikke bodem, samen met de fijngesneden groente en de champignons. Voordurend roeren, vocht eruit laten komen en op smaak brengen.

Maak de saus door de eieren, melk en creme fraiche met een garde te kloppen. Meng de geraspte kaas er doorheen.

Vet nu een spring- of quichevorm in. Bebloemen en met het deeg (gelijkmatig uitrollen) bekleden. Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken. Randje van 2-3 cm. op laten staan. Vulling erin, en daarna de saus er overheen. Indien nodig voorzichtig mengen, zorg dat je de deegbodem niet beschadigt.

Oven voorverwarmen (200 graden) en quiche 10 minuten onderin bakken op 200 graden. Daarna de temperatuur terug tot 180 graden en de quiche middenin de oven nog 30 minuten verder bakken.

Eten als bijgerecht, koud of warm, bij een buffet of in kleine puntjes bij de borrel. Als hoofdgerecht met een verse salade kan natuurlijk ook.