wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEGLACEERDE WORTELTJES

Lekkere en gemakkelijke variatie voor een 'normale' maaltijd met aardappels, vlees en groente.

INGREDIËNTEN

1 kg. wortelen (bos)
2 eetl. honing
50 gr. boter
4 eetl. honing
2 bouillonblokjes
zout
wortelloof


BEREIDING:

Zorg voor verse wortelen met loof. Snijd het loof van de worteltjes en bewaar dat. Laat klein stukje groen aan de worteltjes zitten. Was de worteltjes goed. De worteltjes net onder water zetten, bouillonblokjes, boter, 2 eetl. honing toevoegen en gaar koken.
Als de worteltjes gaar zijn, ze vuit de pan halen en 4 eetl. honing toevoegen. De saus op smaak brengen en tot stroperig inkoken. Worteltjes toevoegen tot ze mooi glanzen. Mooi schikken op een bord, beetje saus er bij schenken en wat gehakt loof er overheen.