wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEHAKTBALLEN

Na alle lekkers tijdens de feestdagen nu maar eens een van de standaard recepten voor alledaags eten: een gehaktbal!

INGREDI╦NTEN

400 gr. rundergehakt
40 ml. dikke ketjap
2 eetl. grove mosterd
flinke scheut melk
80 gr. paneermeel
beetje tarwebloem
zout en peper

VARIATIE:

cayennepeper
sjalotjes
verse gember

VOOR BRADEN

boter
vleesbouillon


BEREIDING:

Meng gehakt, ketjap, mosterd en paneermeel. Doorkneden en zoveel melk toevoegen tot een goed samenhangende bal ontstaat, die niet te droog is (dan vallen de ballen tijdens het braden uit elkaar) maar ook niet te nat (dan zijn er geen goede ballen van te draaien). Breng het gehakt met peper en zout op smaak.
Draai van het gehakt vier goede stevige ballen en laat die 30 min. afgedekt in de koelkast rusten.
Draai de gehaktballen even door de bloem, Verhit boter in een braadpan en braad de ballen om en om bruin. Doe er bouillon bij en laat de ballen in een half gesloten pan (schuin deksel) op laag vuur garen. Af en toe keren.

VARIATIE:

Gebruik cayennepeper in plaats van peper, doe er extra heel fijn gesneden sjalotjes door, en/of gesnipperde gember. Gehaktballen kan je in allerlei smaken maken, experimenteer naar hartelust.